Leven in Nederland hoeft niet altijd duur te zijn

Als je bent zoals de meeste mensen, is geld besparen een topprioriteit. Maar in het huidige economische klimaat kan het moeilijk zijn om elke maand geld weg te zetten. Wonen in Nederland hoeft echter niet duur te zijn. Er zijn tal van manieren om geld te besparen en toch te genieten van alles wat dit prachtige land te bieden heeft.

Hier zijn 10 tips om geld te besparen in Nederland.

1. Koop een treinpas

Als je van plan bent veel binnen Nederland te reizen, kan investeren in een treinpas je veel geld besparen. Met een treinpas kun je overal in het land met de trein reizen voor een gereduceerde prijs.

2. Koop in bulk

In bulk kopen kan een geweldige manier zijn om geld te besparen op boodschappen en andere huishoudelijke artikelen. Veel Nederlandse supermarkten geven korting aan klanten die grotere hoeveelheden artikelen kopen.

3. Maak gebruik van gratis attracties

In Amsterdam vind je veel wereldberoemde musea, maar wist je dat veel ervan op bepaalde dagen van de week gratis toegang bieden? Ga op een dinsdagochtend naar het Rijksmuseum of het Van Gogh Museum en je kunt genieten van alle verbazingwekkende kunst zonder een euro uit te geven.

4. Koop een fiets

Fietsen is niet alleen goed voor je gezondheid en het milieu, maar het kan je ook geld besparen op vervoerskosten. In steden als Amsterdam, Utrecht en Rotterdam is fietsen vaak de snelste en meest efficiënte manier om je te verplaatsen. Plus, nu fietsen zo wijd verspreid zijn in Nederland, ben je er zeker van dat je leuke aanbiedingen voor tweedehands fietsen vindt.

5. Neem je eigen tas mee

In tegenstelling tot veel andere landen moet je in Nederland bij de meeste winkels betalen voor plastic tasjes. Om dit tarief te vermijden, neem je gewoon je eigen herbruikbare boodschappentas mee als je boodschappen gaat doen.

6. Neem je lunch mee

Elke dag uit eten gaan kan duur zijn, dus waarom zou je in plaats daarvan niet je lunch inpakken? Je bespaart geld en krijgt de kans om enkele van de heerlijke Nederlandse broden en kazen te proberen die je nergens anders in de wereld kunt vinden.

7. Neem het openbaar vervoer

Het Nederlandse openbaar vervoer is uitgebreid en efficiënt, dus je hoeft niet overal heen te rijden. Je bespaart niet alleen geld op benzine en parkeergeld, maar je voorkomt ook dat je in de file komt te staan.

8) Geniet van happy hour

Veel bars en restaurants bieden specials tijdens het happy hour, dus profiteer van deze aanbiedingen als je op zoek bent naar een goedkoop hapje of drankje.

9) Bezoek discountwinkels

Nederland heeft veel discountwinkels (zoals de “Action”) waar je alles van kleren tot schoonmaakmiddelen tegen lage prijzen kunt vinden.

10) Word lid van een bibliotheek

Bibliotheken zijn niet alleen geweldige plaatsen om boeken en tijdschriften te vinden, ze bieden ook dvd’s, cd’s, en zelfs e-books die je gratis kunt lenen of goedkoop lidmaatschapsplannen kunt kopen. Met zoveel bronnen tot je beschikking is er geen reden om geld uit te geven aan ontspanning bij een bezoek aan je plaatselijke bibliotheek.

Conclusie

Geld besparen in Nederland is gemakkelijk als je weet waar je moet zoeken! We hopen in ieder geval dat je ze nuttig vindt. Bon courage – en gelukkig sparen! Wonen in Nederland hoeft niet duur te zijn – volg deze eenvoudige tips en je bent goed op weg om meer van je zuurverdiende geld in je portemonnee te houden.

Bedankt voor het lezen!

Gerelateerde berichten